POLJSKA ČORBA: Spoj ukusa i tradicije

Novosti online

19. 11. 2024. u 09:00

Ukusna, domaća čorba koju ćete sasvim sigurno bar jednom nedeljno da uvrstite u svoj jelovnik.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • domaća kobasica 300 g
  • 4 kuvana jaja 
  • crni luk 1
  • šargarepa 1
  • paškanat 1
  • krompir 2
  • ren 1 kašičica
  • pavlaka 200 g
  • so po ukusu

Priprema:

Krompir isecite na kockice i skuvajte ga u slanoj vodi. Na ulju propržite kobasicu, pa na istoj masnoći prodinstajte luk. Dodajte rendanu šargarepu i paškanat, začinite i dinstajte dok ne omekša. Vratite kobasice, nalijte pileću supu, dodajte ren, pa krčkajte 15 minuta. Pred kraj umešajte pavlaku, pa ubacite krompir i kuvana jaja isečena na četvrt.

(superrecepti)

Pogledajte više