POLJSKA ČORBA: Spoj ukusa i tradicije
19. 11. 2024. u 09:00
Ukusna, domaća čorba koju ćete sasvim sigurno bar jednom nedeljno da uvrstite u svoj jelovnik.
Sastojci:
- domaća kobasica 300 g
- 4 kuvana jaja
- crni luk 1
- šargarepa 1
- paškanat 1
- krompir 2
- ren 1 kašičica
- pavlaka 200 g
- so po ukusu
Priprema:
Krompir isecite na kockice i skuvajte ga u slanoj vodi. Na ulju propržite kobasicu, pa na istoj masnoći prodinstajte luk. Dodajte rendanu šargarepu i paškanat, začinite i dinstajte dok ne omekša. Vratite kobasice, nalijte pileću supu, dodajte ren, pa krčkajte 15 minuta. Pred kraj umešajte pavlaku, pa ubacite krompir i kuvana jaja isečena na četvrt.
(superrecepti)
Pogledajte više