PROBAJTE LIBANSKU SALATU TABULE: Zdrava i niskokalorična, a lako se sprema

Novosti online

15. 11. 2024. u 16:01

Salata tabule je veoma popularna u Libanu, jer spada u njihova nacionalna jela. Ljudi širom sveta je obožavaju jer je zdrav obrok koji se brzo sprema.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 grama bulgura (ali može i klijala pšenica ili dobro kuvana pšenica, ovas - šta više volite)
  • 150 grama zelenih maslina bez koštice
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 2 veće veze svežeg peršuna
  • 2 zrela paradajza
  • prstohvat seckane sveže nane
  • so i biber
  • sok od 1 limuna
  • 1 glavica sitno seckanog luka

Priprema:

Bulgur skuvajte (ako koristite klijalu pšenicu, samo je operite i procedite). Peršun iseckajte što sitnije možete. Iseckajte paradajz, luk, masline i nanu. Sve izmešajte, dodajte sok od limuna, maslinovo ulje i začine. Ovu salatu možete jesti uz sir, kao samostalno jelo. Mada se u Libanu najviše koristi kao prilog za meso ili ribu. Služi se u malim listovima zelene salate i stavlja se direktno na tanjir uz komad mesa. Na vama je da izaberete način konzumiranja.

(still)

Pogledajte više