BELA ČORBA OD PILETINE: Prema receptu naših baka, idealna za ove hladne dane

Novosti online

13. 11. 2024. u 10:00

Bela čorba je klasik koji ne prolazi i savršena je za sve prilike.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g belog mesa, iseckanog na kockice
  • 2 šargarepe, iseckane na kockice
  • 1,5 kašika brašna
  • 1 glavica crnog luka, iseckanog na kockice
  • 1 žumance
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica soka od limuna
  • biber i so po ukusu
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • 1,5 l vode
  • šaka peršuna

Priprema:

Za ovu čorbu luk isecite na kockice i ispržite ga na ulju. Dodajte iseckanu šargarepu i dinstajte nekoliko minuta dok ne omekša. Nakon toga ubacite belo meso, propržiti ga, pa ubacite brašno i izmešajte, a nakon toga dolijte vodu.

Kada čorbica prokuva ubacite začine i peršun, i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je čorba skuvana, uzmite kutlaču čorbe i razmutite žumance i pavlaku pa ih ubacite u čorbu. Servirajte i uživajte.

(stvarukusa)

Pogledajte više