ČORBA SA JUNETINOM: Ugrejaće vam i telo i dušu
17. 10. 2024. u 14:32
Čorba je uvek dobrodošla u jelovniku, a ova se može jesti i kao glavno jelo.
Sastojci:
- 300 g junetine
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 2 šargarepe
- 3 krompira
- 1 celer sa listovima
- 100 ml soka od paradajza
- 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
Priprema:
Crni i beli luk i celer iseckajte na kockice i prodinstajte na zagrejanom ulju. Posolite malo pa dodajte meso iseckano na komade veličine zalogaja. Dinstajte dok ne potamni. Očišćenu šargarepu isecite na kolutove, a krompir na četvrtine i dodajte u meso. Dinstajte dva minuta pa dodajte dva litra vruće vode i sok od paradajza. Ostavite da se krčka polupoklopljeno na tihoj vatri dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vruće vode. Dodajte po potrebi još soli i bibera. Gotovu čorbu pospite peršunom.
(trpeza)
Pogledajte više