ČORBA SA JUNETINOM: Ugrejaće vam i telo i dušu

Novosti online

17. 10. 2024. u 14:32

Čorba je uvek dobrodošla u jelovniku, a ova se može jesti i kao glavno jelo.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g junetine
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 krompira
  • 1 celer sa listovima
  • 100 ml soka od paradajza
  • 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna

Priprema:

Crni i beli luk i celer iseckajte na kockice i prodinstajte na zagrejanom ulju. Posolite malo pa dodajte meso iseckano na komade veličine zalogaja. Dinstajte dok ne potamni. Očišćenu šargarepu isecite na kolutove, a krompir na četvrtine i dodajte u meso. Dinstajte dva minuta pa dodajte dva litra vruće vode i sok od paradajza. Ostavite da se krčka polupoklopljeno na tihoj vatri dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vruće vode. Dodajte po potrebi još soli i bibera. Gotovu čorbu pospite peršunom.

(trpeza)

Pogledajte više