SALATA OD CRVENOG KUPUSA: Savršen dodatak svakom obroku
Salata od crvenog kupusa se dinsta, ima dosta začina i razlikuje se od uobičajenih priloga.
Sastojci:
- 750 g crvenog kupusa
- 2 crvena luka
- 1 kašika masti ili 1 kašika biljnog ili maslinovog ulja
- 1 kašičica semena kima
- 1 kašičica mlevene aleve paprike
- 2 lovorova lista
- 3 čena belog luka, narezana
- 100 g oraha, narezanih na četvrtine, plus 2 kašike sirćeta
- Malo lišća estragona
Priprema:
Za salatu od dinstanog crvenog kupusa, prvo kupus isecite na četvrtine i uklonite jezgro, oljuštite luk i stavite i jedno i drugo u frižider dok ne budete počeli sa pripremom ostatka sastojaka. Sitno isecite kupus i narežite luk. Zagrejte mast ili ulje u velikom loncu na srednjoj vatri, zatim dodajte luk i kuvajte 8 minuta dok ne omekša. Dodajte kupus i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Umešajte kim, alevu papriku, lovorov list, beli luk, orahe i sirće. Uključite ringlu na nižu do srednje i kuvajte 1 sat, povremeno mešajući, dok crveni kupus i ostali sastojci ne omekšaju. Kada budete spremni za serviranje, začinite po ukusu solju i biberom (možete dodati i malo viška sira ako mislite da je potrebno), a zatim umešajte listove estragona. Uživajte u salati sa dinstanim crvenim kupusom!
(stvar ukusa)