SALATA OD CRVENOG KUPUSA: Savršen dodatak svakom obroku

Novosti online

06. 10. 2024. u 11:00

Salata od crvenog kupusa se dinsta, ima dosta začina i razlikuje se od uobičajenih priloga.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 750 g crvenog kupusa
  • 2 crvena luka
  • 1 kašika masti ili 1 kašika biljnog ili maslinovog ulja
  • 1 kašičica semena kima
  • 1 kašičica mlevene aleve paprike
  • 2 lovorova lista
  • 3 čena belog luka, narezana
  • 100 g oraha, narezanih na četvrtine, plus 2 kašike sirćeta
  • Malo lišća estragona

Priprema:

Za salatu od dinstanog crvenog kupusa, prvo kupus isecite na četvrtine i uklonite jezgro, oljuštite luk i stavite i jedno i drugo u frižider dok ne budete počeli sa pripremom ostatka sastojaka. Sitno isecite kupus i narežite luk. Zagrejte mast ili ulje u velikom loncu na srednjoj vatri, zatim dodajte luk i kuvajte 8 minuta dok ne omekša. Dodajte kupus i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Umešajte kim, alevu papriku, lovorov list, beli luk, orahe i sirće. Uključite ringlu na nižu do srednje i kuvajte 1 sat, povremeno mešajući, dok crveni kupus i ostali sastojci ne omekšaju. Kada budete spremni za serviranje, začinite po ukusu solju i biberom (možete dodati i malo viška sira ako mislite da je potrebno), a zatim umešajte listove estragona. Uživajte u salati sa dinstanim crvenim kupusom!

(stvar ukusa)

Pogledajte više