POTAŽ OD KESTENA: U samo nekoliko poteza dobijate savršeno ukusnu jesenju krem čorbicu

Novosti online

07. 10. 2024. u 10:00

Kesten je jako zdrav i odličan izvor vlakana i podstiče rad creva i digestivnog trakta.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kesten pirea
  • 200 g šargarepe
  • 400 g krompira
  • ulje
  • 100 ml pavlake
  • 2 glavice luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica muskatnog oraščića
  • so 
  • biber
  • 4 lovorova lista
  • bundevino ulje

Priprema:

Crni luk, šargarepu i krompir sitno iseći na kockice, beli luk na kriške. Izmrvite 

kesten pire. Prokuvajte 1 l vode i dodajte temeljnu kocku. U duboku šerpu stavite ulje da 

prekrije dno i dodajte luk. Pržite dok luk ne požuti. Dodajte šargarepu i kockice 

krompira i dinstajte uz stalno mešanje dok povrće ne pusti miris. Dodajte beli luk,

pa čim počne da miriše , nalijte malo temeljca, toliko da prekrije povrće.

Pojačajte vatru i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte kesten pire, mešajte 1-2 minuta.

Polako dodajte ostatak temeljca uz mešanje, mešajte štapnim mikserom. Dodajte 

lovorov list i muskatni oraščić. Kada supa provri, smanjite vatru i kuvajte još 5 minuta.

Umešajte pavlaku za kuvanje, začinite solju i biberom po ukusu. Poslužite u dubokom

tanjiru poprskanom bundevinim uljem.

Pogledajte više