SALATA OD PEČENIH PAPRIKA SA SIROM I PAVLAKOM: Kremasta i jednostavna, a za sve prilike

Novosti online

30. 09. 2024. u 07:00

Ovako pripremljena salata je odlična uz pečenje, ali i ribu.

foto: Divna Simić

Sastojci:

  • 4-5 većih pečenih paprika
  • 3 čena belog luka
  • 150 g feta sira 
  • 400 g kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • 100 g tvrdog sira

Priprema:

Ako imate već pečene paprike, izvadite im koštice i isecite na trake. Na posudu stavite papriku i unutra stavite cediljku, pa ostavite da se ocedi. Ako nemate pečene paprike, prvo ih ispecite u rerni ili na plotni, pa ponovite postupak kao sa smrznutim. Paprike nauljite i sipajte sirće, pa pospite mlevenim belim lukom. 

Sir izmrvite, pa dodajte pavlaku, posolite i pobiberite. Dobro sjedinite. Tvrdi sir izrendajte u drugoj posudi.

U posudu za salatu poređajte papriku, pa premažite sir. Zatim ide tanak sloj majoneza, pa opet paprika i tako dok ne utrošite sastojke. Poslednji sloj je fil od belog sira i pavlake, a preko pospite rendani tvrdi sir. Salatu dobro ohladite.

(stvar ukusa/mondo)

Pogledajte više