PARADAJZ ČORBA SA POHOVANIM SIROM: Isprobajte ovaj recept gde se ukusi fantastično dopunjuju

Novosti online

16. 09. 2024. u 15:27

Umesto da kuvate supu ili čorbu iz kesice, mi vam preporučujemo da isprobate ovaj recept za paradajz čorbu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 900 g čeri paradajza
  • 2 glavice belog luka
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 4 velike grančice timijana
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 3 šolje bujona od povrća
  • 1/4 šolje pavlake za kuvanje
  • pesto

Za pohovane mocarela kuglice:

  • 12 mini mocarela kuglica
  • 3/4 šolje brašna
  • 1 jaje
  • 2 šolje prezli

Priprema:

U tepsiju poređajte čeri paradajz, cele glavice belog luka kojem ste isekli vrh, posolite i pobiberite, dodajte krupno sečeni ljubičasti luk i timijan, pa prelijte maslinovim ulje i balzamiko sirćetom. Pecite u rerni na 200°C oko pola sata. Kada se ispeče pastu od belog luka istisnite u tepsiju, pa ostatak bacite. Prebacite sve iz tepsije u šerpu, pa sipajte bujon i paradajz pastu, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dobro izblendirajte štapnim mikserom ili u blenderu. Sipajte pavlaku i promešajte, pa sklonite sa šporeta. Uvaljajte mocarela loptice prvo u brašno, pa u umućena jaja, a zatim i u prezle. Poređajte na štapić za ražnjić, pa pržite u dobro zagrejanom ulju. Sipajte paradajz čorbu u tanjir, stavite malo pesto sosa i jedan ražnjić sa pohovanom mocarelom. Prijatno!

Pogledajte više