KREMASTA SUPA OD BUNDEVE: Lako se pravi, a sutradan ima još bolji ukus

Novosti online

13. 09. 2024. u 12:18

JESEN koja nam stiže je asocijacija i na bundevu, koju jedemo i u slanim jelima, ali i kao poslasticu.

Foto: Shutterstock

Danas vam donosimo recept krem supe od bundeve, koja će predstojećeg hladnog vikenda da prija svima.

Sastojci:

  • 1,5 kg bundeve (npr. muskatna, hokaido, kaboča...), očišćene i isečene na četvrtine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike putera
  • 1 crveni luk
  • 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca (više po potrebi)
  • 50 g grčkog jogurta, so, biber

Priprema:


Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite pleh za pečenje običnim uljem ili uljem za prskanje. Bundevu oljuštite, isecite na manje komade, stavite na pripremljen pleh, poprskajte maslinovim uljem i posolite. Raširite u jednom sloju na plehu.nPecite bundevu oko sat vremena i promešajte na pola. Pecite dok seckani komadi ne omekšaju.

U međuvremenu, zagrejte puter u velikoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte sitno seckani crni luk i pržite 4 do 5 minuta, mešajući. Umešajte bundevu i bujon. Posolite i pobiberite po ukusu. Pustite da supa provri, a zatim je sklonite sa šporeta. Ručnim mikserom propasirati supu da se izgnječi, dodati grčki jogurt i izmešati. Poslužite toplo.
 

(index.hr)

Pogledajte više