ČORBA OD TIKVICA I OVSENIH PAHULJICA: Fenomenalna čorba koja će vas oduševiti kad je probate

Novosti online

12. 09. 2024. u 19:00

Ovsene pahuljice čorbici daju gustinu, zato nema nikakve zaprške.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašika maslaca
  • 1-2 kašike ulja
  • 1-2 kašike ovsenih pahuljica
  • 1 tikvica
  • 1/2 l vode
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica mirođije
  • so i biber

Priprema:

1. Zagrejati ulje i maslac, pa dodati ovsene pahuljice i malo ih propržiti uz stalno mešanje (ne smeju da zagore).

2. Dodati na krupno rende izrendanu tikvicu, promešati, posoliti, pobiberiti i naliti vode. Kad provri, temperaturu smanjiti i ostaviti čorbu da se krčka nekoliko minuta sve dok tikvica ne omekša.

3. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, dodati mirođiju, pustiti da čorba baci ključ, pa je toplu poslužiti.

(Still)

Pogledajte više