KREM ČORBA OD PRAZILUKA SA ĆUFTAMA: Ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim
11. 09. 2024. u 15:55
Nećete se postideti ako ovo jelo budete poslužili gostima.
Sastojci:
- 2 srednja praziluka
- 1 čen belog luka
- 100 ml belog vina
- 400 ml supe od kocke
- 150 ml neutralne pavlake
- 2 parčeta hleba
- 350 g mlevenog mesa
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 jaje
- 200 g krem-sira
- so, biber
Priprema:
1. Praziluk očistiti, prepoloviti i oprati. Iseckati ga na komadiće. Zagrejati malo ulja, dodati praziluk i sitno iseckan beli luk i pržiti da praziluk omekša. Dodati vino, supu i pavlaku i kuvati oko 15 minuta.
2. Za ćuftice potopiti hleb u malo vode. Ocediti ga, dodati u meso zajedno s alevom paprikom i jajetom. Posoliti i pobiberiti i oblikovati male ćuftice. Ispržiti ih na malo ulja da porumene sa svih strana.
3. Pržene ćufte dodati u čorbu i kuvati oko 10 minuta. Na kraju umešati i krem-sir. Dobro promešati da se sir istopi i skloniti s vatre.
(still)
Pogledajte više