KREM ČORBA OD PRAZILUKA SA ĆUFTAMA: Ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim

Novosti online

11. 09. 2024. u 15:55

Nećete se postideti ako ovo jelo budete poslužili gostima.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  2 srednja praziluka
  •  1 čen belog luka
  •  100 ml belog vina
  •  400 ml supe od kocke
  •  150 ml neutralne pavlake
  •  2 parčeta hleba
  •  350 g mlevenog mesa
  •  1 kašičica aleve paprike
  •  1 jaje
  •  200 g krem-sira
  •  so, biber

Priprema:

1. Praziluk očistiti, prepoloviti i oprati. Iseckati ga na komadiće. Zagrejati malo ulja, dodati praziluk i sitno iseckan beli luk i pržiti da praziluk omekša. Dodati vino, supu i pavlaku i kuvati oko 15 minuta.

2. Za ćuftice potopiti hleb u malo vode. Ocediti ga, dodati u meso zajedno s alevom paprikom i jajetom. Posoliti i pobiberiti i oblikovati male ćuftice. Ispržiti ih na malo ulja da porumene sa svih strana.

3. Pržene ćufte dodati u čorbu i kuvati oko 10 minuta. Na kraju umešati i krem-sir. Dobro promešati da se sir istopi i skloniti s vatre.

(still)

Pogledajte više