ČORBA OD PILEĆIH BATAKA I PEČURAKA: Nesvakidašnji obrok, koji će bez sumnje postati vaš kulinarski favorit

Novosti online

07. 09. 2024. u 08:00

Domaća čorba od pilećih bataka i pečuraka je možda neočekivan, ali vrlo ukusan spoj sastojaka i svideće se svim ukućanima.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 pileća bataka
  • 2 stabljike celera
  • 3 grančice majčine dušice
  • 8 zrna bibera
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1,5 l vode
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • 5 krompira
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 g pečuraka
  • sol, biber, po ukusu
  • šaka mirođije

Priprema:

Za ovu čorbu u lonac ubacite pileće batake sa celerom, majčinom dušicom i biberom, mlevenom paprikom i hladnom vodom. Kuvajte dok ne bude gotovo, skidajući penu.

Odvojeno pržite luk i šargarepu, pa u istom tiganju možete da ispržite i pečurke. Procedite čorbu i ostavite piletinu sa strane.

Pečurke i krompir kuvajte u bujonu dok ne budu skoro gotovi pa dodajte prženi luk i šargarepu. Kada je sve skuvano ubacite kiselu pavlaku i na kraju mirođiju. Zasolite i pobiberite po ukusu i uživajte. 

(Stvar ukusa)

Pogledajte više