KREM ČORBA OD TIKVICA I ŠARGAREPE: Lagan i okrepljujuć obrok

Novosti online

10. 08. 2024. u 07:00

Vrlo ukusna, aromatična, okrepljujuća i jeftina krem čorba, koja može da bude ceo obrok.

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, sitno iseckan
  • 450 g šargarepe, oljuštene i isečene
  • 450 g tikvica, neoljuštenih i isečenih
  • 2 kašičice karija u prahu
  • 450 ml pilećeg bujona
  • 30 g peršuna, seckanog

Priprema:

Kako biste napravili krem čorbicu prvo zagrejte maslinovo ulje u loncu za supu na srednjoj vatri. Pržite luk u loncu 5 minuta. Dodajte šargarepu i tikvice, a zatim kari u prahu.

Mešajte 1 do 2 minuta. Dodajte pileći bujon. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani peršun. Prebacite supu u blender i blendirajte dok ne postane glatka. Servirajte i uživajte!

(stvar ukusa)

Pogledajte više