LAGANI LETNJI OBROK: Salata sa pirinčem i feta sirom

Novosti online

07. 08. 2024. u 13:00

Na ovim vrućinama ova obrok salata će vam zaista prijati.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 ml vode
  • so
  • 250 g pirinča
  • 100 g suvih brusnica
  • 1 konzerva leblebija (240 g oceđenih)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika naseckanog peršuna
  • glavica crvenog luka

Priprema: 

U provrelu vodu dodajte so i opran i oceđen pirinač, pa kuvajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Dodajte brusnice i oceđenu leblebiju. Maslinovo ulje, limunov sok i beli luk dobro izmešajte i time začinite pirinač. Dodajte izmrvljeni feta sir, promešajte i pospite peršunom.

Salatu poslužite toplu ili dobro rashlađenu sa sitno naseckanim lukom.

(stvar ukusa)

Pogledajte više