ZDRAVA KINESKA SALATA: Sadrži specijalan kineski kupus bok čoj koji je zdraviji od običnog

Novosti online

29. 07. 2024. u 16:23

Kinezi su poznati kao dugovečan narod, a ishrana je jedan od glavnih razloga za to. Bok čoj, glavni sastojak ovog jela, vrsta je kineskog kupusa koji je prebogat vitaminima A i C.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 glavice bok čoja
  • 1 crvena paprika babura
  • 2 čena belog luka
  • 50 g indijskog oraha
  • 1 cm svežeg korena đumbira
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika susama
  • 1 kašičica šećera
  • 1/4 kašike soli ili po ukusu
  • 1/4 čaše vode
  • ulje
  • so, biber

Priprema:                                                                                                                                   

Bok čoj je vrsta kineskog kupusa a čest je sastojak azijskih jela. Najčešće se koristi za čorbe ali je odličan i u salati.

Glavice bok čoja operite, osušite i isecite po dužini.

Papriku presecite napola, očistite od semenki i peteljke i isecite na tračice.

Đumbir oljuštite i narendajte, a beli luk i indijski orah iseckajte što sitnije.

Na zagrejanom ulju pržite đumbir i beli luk oko minut, dodajte bok čoj, paprike i nakon par minuta - soja sos. Kad omekša sklonite i pospite susamom. 

Pogledajte više