ZDRAVA KINESKA SALATA: Sadrži specijalan kineski kupus bok čoj koji je zdraviji od običnog
29. 07. 2024. u 16:23
Kinezi su poznati kao dugovečan narod, a ishrana je jedan od glavnih razloga za to. Bok čoj, glavni sastojak ovog jela, vrsta je kineskog kupusa koji je prebogat vitaminima A i C.
Sastojci:
- 2 glavice bok čoja
- 1 crvena paprika babura
- 2 čena belog luka
- 50 g indijskog oraha
- 1 cm svežeg korena đumbira
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika susama
- 1 kašičica šećera
- 1/4 kašike soli ili po ukusu
- 1/4 čaše vode
- ulje
- so, biber
Priprema:
Bok čoj je vrsta kineskog kupusa a čest je sastojak azijskih jela. Najčešće se koristi za čorbe ali je odličan i u salati.
Glavice bok čoja operite, osušite i isecite po dužini.
Papriku presecite napola, očistite od semenki i peteljke i isecite na tračice.
Đumbir oljuštite i narendajte, a beli luk i indijski orah iseckajte što sitnije.
Na zagrejanom ulju pržite đumbir i beli luk oko minut, dodajte bok čoj, paprike i nakon par minuta - soja sos. Kad omekša sklonite i pospite susamom.
Pogledajte više