ČORBA OD TIKVICA: Najbolji obrok za vreo letnji dan

Novosti online

26. 07. 2024. u 17:00

Tikvice su povrće koje ima široku primenu u većini kuhinja sveta, pa tako i u srpskim jelima. Jedan od najboljih načina da ih iskoristite jeste i čorba od tikvica, koja obiluje vitaminima i izuzetno je zdrava.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g tikvica
  • 50 ml ulja
  • 1 glavica luka
  • 150 g šargarepe
  • 600 ml vode
  • 350 ml mleka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica mirođije
  • so, biber

Priprema:

Tikvice, šargarepu, crni luk i krompir oljuštite, pa isecite na sitne kockice.
U veću šerpu sipajte ulje i stavite luk da se dinsta, a zatim dodajte ostalo povrće, kao i so i biber.

Kada povrće omekša sipajte vodu i promešajte sve zajedno, pa kuvajte na jačoj vatri dok ne provri, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 20 minuta.
Blenderom ili štapnim mikserom umutite sve sastojke, postepeno sipajte mleko i dodajte mirođiju, beli luk i dodajte još začina ukoliko ima potrebe.
Servirajte uz malo prepečenog hleba.

(Still)

Pogledajte više