RECEPT ZA UKISELJENE TIKVICE: Najbolji recept za kisele tikvice

Novosti online

26. 07. 2024. u 15:00

Ako želite da probate nešto neobično i veoma ukusno, onda je ovaj recept za ukiseljen tikvice baš za vas! Od tikvica možete da pripremate raznovrsna jela, a mi predlažemo da ih služite za prilog ili kao salatu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 tikvice 
  • 1/2 kašičice šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 čen belog luka 
  • parčence đumbira 
  • 1/3 kašičice bibera 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašika jabukovog sirćeta 
  • 3-4 kašike ulja 
  • 1 kašika senfa 
  • 3 kašike vrele vode 
  • 1 veza mirođije 

Priprema:

Tikvice dobro operite, pa isecite na kolutove. Stavite ih u kesu za pečenje. U posudi pomešajte rendani beli luk i đumbir, so, biber, šećer, slatku papriku, sirće, ulje, senf i vrelu vodu. Dobro promešajte, pa prelijte tikvice. Dodajte seckanu miruđiju i zatvorite kesu i dobro protresite. Stavite kesu 20 minuta u frižider i onda možete da servirate.

Pogledajte više