SALATA OD LEBLEBIJA I AVOKADA: Gotova za tili čas, a osvežava kao nijedna do sada

Novosti online

23. 07. 2024. u 11:00

Bez mesa i uz puno pravilno odabranog povrća možete napraviti brzi ručak koji ne zahteva nikakvo dodatno podgrejavanje, a pružiće nam sve potrebno – baš kao što se i očekuje od laganih letnjih jela.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • leblebije limenka
  • krastavac 1 veći
  • avokado 2 srednja
  • čeri paradajz 3 šoljice (od 2 dcl)
  • crveni luk pola
  • zelene masline pola šoljice
  • peršun malo 

Za preliv:

  • maslinovo ulje ¼ šoljice
  • senf 1 kašičica
  • origano ½ kašičice
  • bosiljak ½ kašičice
  • sok od limuna 2 kašičice
  • jabukovo ili vinsko sirće 2 kašike
  • so po ukusu
  • biber po ukusu   

Priprema:

Pripremite i naseckajte svo povrće, ocedite slanutak i očistite avokado. U velikoj posudi pomešajte sastojke za salatu: avokado naseckan na kockice, paradajz naseckan na kockice, začinsko bilje, masline ako stavljate, krastavac narezan na kockice, narezani crveni luk, oceđena leblebija i seckani peršun. U srednjoj posudi pomešajte sastojke za preliv. Preliv preliti preko salate, promešajte da se dobro sjedinite i poslužite. Možete je jesti samostalno ili uz hleb ili krekere po želji.    

(superrecepti/žena)

Pogledajte više