SALATA OD LEBLEBIJA I AVOKADA: Gotova za tili čas, a osvežava kao nijedna do sada
23. 07. 2024. u 11:00
Bez mesa i uz puno pravilno odabranog povrća možete napraviti brzi ručak koji ne zahteva nikakvo dodatno podgrejavanje, a pružiće nam sve potrebno – baš kao što se i očekuje od laganih letnjih jela.
Sastojci:
- leblebije limenka
- krastavac 1 veći
- avokado 2 srednja
- čeri paradajz 3 šoljice (od 2 dcl)
- crveni luk pola
- zelene masline pola šoljice
- peršun malo
Za preliv:
- maslinovo ulje ¼ šoljice
- senf 1 kašičica
- origano ½ kašičice
- bosiljak ½ kašičice
- sok od limuna 2 kašičice
- jabukovo ili vinsko sirće 2 kašike
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Pripremite i naseckajte svo povrće, ocedite slanutak i očistite avokado. U velikoj posudi pomešajte sastojke za salatu: avokado naseckan na kockice, paradajz naseckan na kockice, začinsko bilje, masline ako stavljate, krastavac narezan na kockice, narezani crveni luk, oceđena leblebija i seckani peršun. U srednjoj posudi pomešajte sastojke za preliv. Preliv preliti preko salate, promešajte da se dobro sjedinite i poslužite. Možete je jesti samostalno ili uz hleb ili krekere po želji.
(superrecepti/žena)
Pogledajte više