PILEĆA ČORBA SA POVRĆEM I ZAČINSKIM BILJEM: Dobar stari recept,jednostavan i brz za pripremu

Novosti online

11. 07. 2024. u 15:43

Pileća čorba se po ovom receptu pravi sa raznovrsnim povrćem, a začinsko bilje daje poseban akcenat i ukus.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 30 g putera
  • 450 g pilećih filea iseckanih na kockice
  • morska so i biber po ukusu
  • 3 stabljike celera, seckane
  • 1 srednji luk iseckan
  • 130 g pečuraka, seckanih
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica mlevenog svežeg ruzmarina
  • 1 kašičica sveže mlevene žalfije
  • 1 kašičica svežeg mlevene majčine dušice
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 350 ml pilećeg bujona
  • 450 g mešavine smrznutog graška i šargarepe
  • 130 ml mleka
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za ukras

Priprema:

Za pileću čorbu zagrejte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte 2 kašike putera. Ubacite piletinu i pospite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući oko 3 minuta dok spolja ne porumene. Izvadite na tanjir i ostavite na stranu.

Smanjite toplotu na srednju i dodajte preostale 2 kašike putera. Ubacite celer, luk i pečurke i pospite sa malo soli. Pržite jedan minut, a zatim dodajte beli luk i sveže bilje. Nastavite da kuvate još 2-3 minuta ili dok povrće ne bude mekano i mirisno. Umešajte kukuruzni skrob u povrće, a zatim dodajte bujon i promešajte. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i šargarepu, mleko i piletinu. Vratite da proključa, pa kuvajte još 3-5 minuta. Začinite čorbu solju i biberom po ukusu. Za serviranje ukrasite peršunom.

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više