MAĐARSKA ČORBA SA TELETINOM: Pravi pikantni specijalitet koji može da bude i kompletan obrok

Novosti online

09. 07. 2024. u 07:00

Čorba je puna povrća i mesa, te može da zameni i kompletan obrok, a oduševiće sve prave gurmane. Ukoliko ne volite ljuta jela, izbacite papričicu, ali ona upravo daje poseban šmek ovoj čorbi.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g teletine
  • 3 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika začinske paprike
  • svež peršun
  • so, biber

Priprema:

Meso iseckajte na kockice i pospite kašikom brašna, pa ostavite da malo odstoji. U međuvremenu naseckajte crni i beli luk i ljutu papričicu što sitnije, šargarepu iseckajte na kolutove, a krompir na kocke. Na malo ulja propržite meso. Kad meso dobije rumenu boju izvadite ga i ostavite sa strane. Smanjite temperaturu pa na istoj masnoći propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i ljutu papričicu, pa sve zajedno dinstajte. Kad šargarepa omekša, vratite meso u šerpu, dodajte krompir, nalijte vodom, dodajte so i biber, pa kuvajte oko 20 minuta. Na ulju upržite preostalo brašno sa začinskom paprikom, pa sve sipajte u šerpu. Kuvajte još 10-15 minuta, pospite sveže seckanim peršunom i služite dok je čorba još vruća.

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više