CEZAR SALATA: Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane

Novosti online

08. 07. 2024. u 10:00

Pravi se brzo, zasitiće vas još brže, a ukus je izvanredan!

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • slanina 100 g
  • pileći file 200 g
  • parmezan 30 g
  • beli luk 3 čena
  • tost 2 parčeta
  • zelena salata velika glavica
  • čeri paradajz po želji
  • pavlaka po potrebi
  • majonez po potrebi
  • limun sok od jednog limuna
  • preliv maslinovo ulje, biber, so

Priprema:

Propržite slaninu na teflonu, izvadite je i stavite na ubrus da se ocedi. Ispecite i piletinu i isecite je na trake. Kockice hleba i beli luk propržite na masnoći od slanine i stavite na ubrus. Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i pobiberite, pa prelijte iscepkanu zelenu salatu. Stavite piletinu, slaninu, prepečeni hleb, čeri po želji, parmezan i prelijte pavlakom umućenom s majonezom.

(superrecepti/žena)

Pogledajte više