RECEPT ZA UKUSNU PARADAJZ ČORBU SA PIRINČEM: Ukus će zaseniti sve one koje ste do sada probali

Novosti online

04. 07. 2024. u 10:00

Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca, a vaši ukućani će je sigurno obožavati. Bez obzira na to da li je pripremate od svežeg povrća ili od soka koji ste pripremili za zimnicu, čorba od paradajza je jednako ukusna.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g svežeg paradajza
  • glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 kašika brašna
  • so, biber
  • 1 kašičica šećera
  • kašičica mlevene paprike
  • peršun
  • ulje
  • začini po želji

Priprema: 

Paradajz zasecite i stavite nakratko u ključalu vodu. Zatim ga stavite u hladnu vodu i oljuštite, pa isecite na kockice. Luk očistite i isecite sitno. U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer. Mešajte dok se sve ne sjedini.

Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok paradajz ne omekša. Po potrebi dodajte još malo vode. Posle 15 minuta kuvanja, dodajte pirinač, začine i usitnjen beli luk, pa ostavite da se krčka dok se pirinač ne skuva.

Čorbu služite toplu, uz svež hleb.

(Ona)

Pogledajte više