POTAŽ OD TIKVICA I PILETINE: Osvežavajuća i lagana čorbica, savršena za vrele letnje dane

Novosti online

28. 06. 2024. u 13:00

ZA današnji ručak predlažemo vam potaž od tikvica i piletine. Osim što je zdrav, veoma se brzo i lako sprema.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 150 g pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 štap celera
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • pola veze mirođije
  • malo maslinovog ulja
  • malo vode
  • so
  • biber

Priprema:

Crni luk isecite na sitnije komade pa izdinstajte na maslinovom ulju. Kada on promeni boju, ubacite oljuštene i sitno iseckane tikvice i štap celera.

Stavite piletinu da kuvate, ali joj ne treba puno vremena. Kada je gotova, ocedite je i ostavite sa strane.

Pustite da i one malo promene boju, pa onda dodajte sitno seckani beli luk. Sipajte pola šolje vode u kojoj se kuvala piletina, ali nemojte preterivati i sipati više, jer su tikvice pune vode pa će i one da puste.

Posle 15 do 20 minuta tikvice će biti gotove, pa sklonite šerpu sa ringle, začinite i možete štapnim mikserom usitniti ili vaditi sastojke, kao i piletinu, i izblendati u blenderu. Kada se sastojci sjedine i usitne, onda vratite sve u šerpu pa dodajte iseckanu mirođiju, a po želji možete dodati i kurkumu ako volite i spremno je za serviranje.

(Ona)

Pogledajte više