MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA: Drugačija i aromatična, za pravo uživanje
Meksička ukusna supa, krepi organizam u trenu, a budi sva čula.
Sastojci:
- 450 g smrznutog kukuruza šećerca
- 150 g piletine bez kostiju
- 7 dl pileće supe od kocke
- 100 g putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 manja glavica celera
- 1 kašika svežeg iseckanog peršuna
- 0,5 dl mleka
- so
- biber
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih propržite na ulju i puteru, u dubokoj šerpi. Dodajte rendani celer, a posle 10 minuta dodajte sitno sečenu piletinu i kukuruz, posolite i pobiberite, pa dinstajte još pet minuta. Pripremite pileću supu od kocke. Supu i mleko nalijte, pa ostavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte sve dok piletina i kukuruz ne omekšaju. Pospite peršunom i služite toplo. (trpeza)