MOŽE DA SE JEDE KAO GLAVNI OBROK: Napravite čorbu od povrća i govedine, priprema se za manje od sat vremena
26. 06. 2024. u 13:00
Najukusnija čorba, savršen spoj povrća i mesa.
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 60 g luka sitno isečenog na kockice
- 2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
- 2 stabljike celera na tanko isečene
- 250 g mlevene govedine
- 1 1/2 kašičica belog luka u prahu
- so i biber po ukusu
- 425 g paradajza isečenog na kockice
- 230 ml paradajz sosa
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 750 ml goveđeg bujona
- 90 g rezanaca
- 60 g smrznutog kukuruza
- 60 g smrznutog zelenog pasulja
- 2 kašike svežeg peršunovog lista iseckanog
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, šargarepu i celer u lonac. Dinstajte 5-6 minuta ili dok ne omekša. Dodajte mlevenu govedinu u šerpu i začinite solju i biberom po ukusu.
Dinstajte, lomeći meso kašikom, dok ne porumeni. Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Dodajte paradajz, paradajz sos, mešavinu suvih začina, goveđi bujon, rezance, kukuruz i pasulj u lonac i ostavite da proključa. Kuvajte 10-12 minuta ili dok rezanci ne omekšaju. Probajte, posolite i pobiberite po želji. Pospite peršunom i servirajte.
(stvarukusa/mondo)
Pogledajte više