ODUŠEVIĆE VAS UKUSOM: Kremasti, gusti potaž od dve vrste pečuraka, savršen za ručak

Tatjana Marković 17. 06. 2024. u 11:00

POTAŽ od dve vrste pečuraka je odličan izbor, jer možete da kombinujete one vrste pečuraka koje želite, a jednostavno se priprema.

Foto Shutterstock

Kremast je i gust zbog pavlake, brašna i povrća.

Sastojci:

2 kašike slanog putera
150 g srednjeg žutog luka, seckanog
2 čena belog luka, mlevenog
150 g šampinjona, seckanih
75 g bukovača, seckanih
Kašičica soli
Kašičica bibera
2 kašike višenamenskog brašna
60 ml belog vina
960 ml bujona od povrća
80 ml pavlake za kuvanje
1 grančica svežeg peršuna, za ukras

Foto Shutterstock

Recept za potaž od dve vrste pečuraka

U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter, a zatim dodajte luk i pržite dok ne postane providan, tri minuta. Dodajte beli luk i promešajte, pa pržite još jedan minut. Dodajte šampinjone i bukovače, so i biber i pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko pet minuta.

Dodajte brašno i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte belo vino, promešajte i kuvajte oko jedan minut. Dodajte bujon od povrća, promešajte i dinstajte 15 minuta.

Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte da se sve sjedini. Izmiksirajte čorbu do željene konzistencije blenderom. Servirajte topao potaž, ukrašen peršunom. Uživajte u kremastom, gustom potažu od dve vrste pečuraka.

(Stvar ukusa)

Pogledajte više