SUPA OD PEČENIH PAPRIKA: Možda je još uvek niste pravili, a verujte da će vas oduševiti kada je budete probali

Novosti online

03. 06. 2024. u 13:51

Jelo na kašiku koje brzo zasiti i za koje se traži tanjir više.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 crvene pečene paprike
  • 1 l bujona od povrća
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • pola glavice crnog luka
  • 1 čena belog luka
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Pečene paprike oljuštite (ako naravno pre toga nisu već oljuštene) pa ih iseckajte na manje komade.

Sitno iseckajte beli i crni luk pa ih dinstajte u većoj šerpi dok ne promene boju. Šargarepu oljuštite, isecite na tanke kolutove pa ubacite u šerpu. Krompir takođe oljuštite, isecite na sitne kocke i i njega ubacite u šerpu.

Tek kada sve ovo malo omekša, ubacite seckane paprike, pustite da se malo proprže pa ubacite spremni bujon od povrća. Kuvajte uz povremeno mešanje oko 20 minuta dok se sve omekša. Začinite po ukusu.

Kada se sve konačno skuva i omekša sve povrće, štapnim mikserom izblendajte, a možete i u blenderu ako ga imate. Mutite dok smesa ne postane glatka, mada po ukusu može da ostane i po koji komad povrća ako volite.

(Ona)

Pogledajte više