PILEĆA ČORBA SA KELERABOM: Lagana, zdrava i preukusna čorbica

Novosti online

31. 05. 2024. u 11:00

Ručak koji podseća na detinjstvo.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • piletina po potrebi
  • 2 srednje šargarepe 
  • 1 krompir 
  • spanać ili blitve po ukusu
  • začin c po ukusu
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • brašno 1 kašika
  • voda 1 manja šolja
  • peršun po ukusu

Priprema:

Crni luk iseckati i propržite na ulju. Potom dodati pileće meso. Sve zajedno dinstati da meso malo omekša. Kelerabu, krompir, tikvicu i šargarepu iseckajte na kocke i dodajte u omekšalo meso. Posoliti i začiniti i prodinstati par minuta. Zatim doliti vode oko 1,5 litar i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena. Brašno promešati sa vodom i sipati u čorbu. Blitvu ili spanać sitno iseckati i pred kraj kuvanja ubacite u čorbu. Dodajte biber, začin c, promešati i ostavite da se kuva još 5 minuta. Kuvanu čorbu skloniti sa vatre i poslužiti dekorisano seckanim peršunom. Čorbu poslužite uz domaći hleb. Tako ćete imati kompletan užitak!

(superrecepti/žena)

Pogledajte više