CEZAR PASTA: Ako volite cezar salatu, ovaj kremasti obrok sa testom ćete obožavati
JEDNA od retkih salata koju većina s oduševljenjem jede je Cezar salata.
Vole je i deca i odrasli, ipak, nekada je svima potrebno nešto konkretnije, kaloričnije što će popraviti dan.
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- so 2 kašičice
- biber 0,50 kašičice
- maslinovo ulje 3 kašike
- pasta 250 g
- beli luk 3 čena
- inćuni 3 kašičice
- pavlaka za kuvanje 1,75 šolje
- senf 1 kašika
- začinsko bilje 2 kašike
- parmezan 0,50 šolje
- sok od limuna 1 kašika
Priprema:
Zakuvajte veliki lonac vode za testeninu. U međuvremenu, pripremite piletinu: Osušite piletinu ubrusima. Ravnomerno je pospite 1 kašičicom soli i sa 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera. Zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, oko 3 minuta. Dodajte začinjenu piletinu i pržite, okrećući prema potrebi, otprilike 8 minuta. Sklonite piletinu s tiganja, stavite na tanjir i pokrijte aluminijskom folijom da ostane topla.U kipuću vodu umešajte testeninu i 1 kašiku soli. Kuvaj, povremeno mešajući, dok testenina ne bude al dente, otprilike 11 minuta.
Dok se testenina kuva, zagrejte preostalu 1 kašiku ulja u istom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno naseckani beli luk i fino naseckane inćune i pržite stalno mešajući, dok ne zamiriše, otprilike 30 sekundi. Polako umešajte pavlaku za kuvanje, senf i italijansko začinsko bilje i špatulom postružite "zagorene" delove s dna tiganja. Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući, dok se sos ne zgusne, otprilike 3 minute. Sklonite sa vatre i dodajte parmezan, sok od limuna i preostalu 1/4 kašičice soli i sveže mlevenog bibera, mešajući dok se sir ne otopi. Kad je testenina kuvana, dobro je ocedite i prebacite u tiganj sa umakom.
Umešajte pileće filete dok se potpuno ne sjedine sa sosom.
(superrecepti/žena)