CEZAR PASTA: Ako volite cezar salatu, ovaj kremasti obrok sa testom ćete obožavati

Novosti online

29. 05. 2024. u 17:00

JEDNA od retkih salata koju većina s oduševljenjem jede je Cezar salata.

Foto: Free Images Pixabay

Vole je i deca i odrasli, ipak, nekada je svima potrebno nešto konkretnije, kaloričnije što će popraviti dan.

Sastojci:

  • 600 g pilećih prsa 
  • so 2 kašičice
  • biber 0,50 kašičice
  • maslinovo ulje 3 kašike
  • pasta 250 g
  • beli luk 3 čena
  • inćuni 3 kašičice
  • pavlaka za kuvanje 1,75 šolje
  • senf 1 kašika
  • začinsko bilje 2 kašike
  • parmezan 0,50 šolje
  • sok od limuna 1 kašika

Priprema:

Zakuvajte veliki lonac vode za testeninu. U međuvremenu, pripremite piletinu: Osušite piletinu ubrusima. Ravnomerno je pospite 1 kašičicom soli i sa 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera. Zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, oko 3 minuta. Dodajte začinjenu piletinu i pržite, okrećući prema potrebi, otprilike 8 minuta. Sklonite piletinu s tiganja, stavite na tanjir i pokrijte aluminijskom folijom da ostane topla.U kipuću vodu umešajte testeninu i 1 kašiku soli. Kuvaj, povremeno mešajući, dok testenina ne bude al dente, otprilike 11 minuta.

Dok se testenina kuva, zagrejte preostalu 1 kašiku ulja u istom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno naseckani beli luk i fino naseckane inćune i pržite stalno mešajući, dok ne zamiriše, otprilike 30 sekundi. Polako umešajte pavlaku za kuvanje, senf i italijansko začinsko bilje i špatulom postružite "zagorene" delove s dna tiganja. Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući, dok se sos ne zgusne, otprilike 3 minute. Sklonite sa vatre i dodajte parmezan, sok od limuna i preostalu 1/4 kašičice soli i sveže mlevenog bibera, mešajući dok se sir ne otopi. Kad je testenina kuvana, dobro je ocedite i prebacite u tiganj sa umakom.

Umešajte pileće filete dok se potpuno ne sjedine sa sosom.

(superrecepti/žena)

Pogledajte više