NAJJEDNOSTAVNIJA I UKUSNA SALATA OD TIKVICA: Ukus koji ide uz svako jelo

Novosti online

27. 05. 2024. u 11:00

IMA ljudi koji tikvice kao salatu konzumiraju kao samostalan obrok, a oni drugi ih jedu uz krompir, meso, čak i testeninu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg mladih tikvica
  • malo soli
  • sirće po ukusu
  • malo ulja
  • malo peršunovog lista
  • 4-5 čenova belog luka

Priprema:

1. Tikvice dobro oprati (ne morate ih guliti), iseći na tanke šnite, posoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata.

2. U rebrasti teflonski tiganj nasuti malo ulja, zagrejati i pržiti tikvice na jakoj vatri s obe strane da malo porumene.

3. Kad se ohlade, ređati tikvice, posuti seckanim belim lukom, posoliti, malo pouljiti i dodati sirćeta po želji i tako sve dok se namirnice ne potroše.

4. Salatu dobro ohladiti, posuti seckanim peršunovim listom i poslužiti.

(still)

Pogledajte više