PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija

Novosti online

25. 05. 2024. u 11:00

Čuveni su deserti sa jagodama, ali ovo voće je odlično i u salatama.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g pilećih grudi 
  • 200 g rukole 
  • 200 g jagoda 
  • 150 g feta sira 
  • vlašac 2 kašike
  • balzamiko sirće po ukusu
  • maslinovo ulje po ukusu
  • malo soli
  •  malo bibera

Priprema:

Pileće grudi očistite i narežite na kockice ili trakice. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja i prepržite piletinu. Kad meso poprimi zlatnožutu boju izvadite ga na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Rukolu operite i pustite da se ocedi. Fetu narežite na kockice. Sitno iseckajte vlašac i njime pospijte sir sa svih strana i poprskajte maslinovim uljem. Jagode operite, veće prerežite, sitnije ostavite cele. Na tanjir za posluživanje stavite rukolu začinjenu sa malo balzamiko sirćeta, maslinovim uljem, soli i biberom. Dodajte kockice piletine, jagode i fetu, pa sve još malo začinite maslinovim uljem i promešajte.  

(superrecepti/žena)

Pogledajte više