PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
25. 05. 2024. u 11:00
Čuveni su deserti sa jagodama, ali ovo voće je odlično i u salatama.
Sastojci:
- 450 g pilećih grudi
- 200 g rukole
- 200 g jagoda
- 150 g feta sira
- vlašac 2 kašike
- balzamiko sirće po ukusu
- maslinovo ulje po ukusu
- malo soli
- malo bibera
Priprema:
Pileće grudi očistite i narežite na kockice ili trakice. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja i prepržite piletinu. Kad meso poprimi zlatnožutu boju izvadite ga na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Rukolu operite i pustite da se ocedi. Fetu narežite na kockice. Sitno iseckajte vlašac i njime pospijte sir sa svih strana i poprskajte maslinovim uljem. Jagode operite, veće prerežite, sitnije ostavite cele. Na tanjir za posluživanje stavite rukolu začinjenu sa malo balzamiko sirćeta, maslinovim uljem, soli i biberom. Dodajte kockice piletine, jagode i fetu, pa sve još malo začinite maslinovim uljem i promešajte.
(superrecepti/žena)
Pogledajte više