KUS-KUS SALATA KOJOJ NEĆETE ODOLETI: Jednostavan obrok koji se lako pravi, a pun je ukusa

Novosti online

23. 05. 2024. u 14:12

Pored toga što je veoma zasitna, ova salata dopušta brojne modifikacije i možete je praviti u različitim varijantama, u zavisnosti od toga koje dodatke najviše volite, ali i šta imate u frižideru. Recept koji vam donosimo predstavlja osnovnu varijantu za najbržu i najjednostavniju kus-kus salatu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g kus-kusa
  • 200 ml vrele vode
  • vezica mladog crnog luka
  • 5 kiselih krastavčića
  • 2 paradajza
  • so, biber
  • 3 kašike ulja
  • 1 limun (ili dve kašike balzamiko sirćeta)

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, pa kada voda provri skinite šerpu sa ringle i vodu prelijte preko kus-kusa. Poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta, koliko je potrebno kus-kusu da nabubri. Potom skinite poklopac, dobro promešajte kus-kus i ostavite da se ohladi.

Za to vreme očistite i iseckajte mladi crni luk, paradajz i kisele krastavčiće.

Kus-kus procedite od viška vode, prelijte ga uljem (najbolje maslinovim), dodajte iseckano povrće, a onda i so, biber i sok od limuna (ili balzamiko sirćeta), pa sve lagano promešajte. U salatu možete da dodate i mladi spanać, kao i iseckan peršunov list.

(ona)

Pogledajte više