KUS-KUS SALATA KOJOJ NEĆETE ODOLETI: Jednostavan obrok koji se lako pravi, a pun je ukusa
23. 05. 2024. u 14:12
Pored toga što je veoma zasitna, ova salata dopušta brojne modifikacije i možete je praviti u različitim varijantama, u zavisnosti od toga koje dodatke najviše volite, ali i šta imate u frižideru. Recept koji vam donosimo predstavlja osnovnu varijantu za najbržu i najjednostavniju kus-kus salatu.
Sastojci:
- 100 g kus-kusa
- 200 ml vrele vode
- vezica mladog crnog luka
- 5 kiselih krastavčića
- 2 paradajza
- so, biber
- 3 kašike ulja
- 1 limun (ili dve kašike balzamiko sirćeta)
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, pa kada voda provri skinite šerpu sa ringle i vodu prelijte preko kus-kusa. Poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta, koliko je potrebno kus-kusu da nabubri. Potom skinite poklopac, dobro promešajte kus-kus i ostavite da se ohladi.
Za to vreme očistite i iseckajte mladi crni luk, paradajz i kisele krastavčiće.
Kus-kus procedite od viška vode, prelijte ga uljem (najbolje maslinovim), dodajte iseckano povrće, a onda i so, biber i sok od limuna (ili balzamiko sirćeta), pa sve lagano promešajte. U salatu možete da dodate i mladi spanać, kao i iseckan peršunov list.
(ona)
Pogledajte više