RECEPT ZA ITALIJANSKU MINESTRONE SUPU: Lako se pravi, a izuzetno je zdrava i zasitna

Novosti online

22. 05. 2024. u 18:00

Ako do sada još niste, vreme je da se okušate u pripremi poznate italijanske supe i uživate u njenim bogatim ukusima. Idealna je za svako godišnje doba i možete je prilagoditi svim sezonama, a sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka i veoma je zdrava.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g graška
  • 200 g tikvica
  • 200 g paradajza
  • 1,5 l temeljca
  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja makarona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • pola celera
  • svež peršun
  • so, biber
  • malo parmezana

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje, dodajte luk, beli luk, šargarepu, celer i tikvicu iseckane na sitne kockice, pa dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša, ali ne sme da promeni boju. Dodajte paradajz i dinstajte još tri minute. Sipajte temeljac i dve šoljice vode, povećajte vatru, pa pustite da zakuva. Dodajte testeninu i kuvajte otkriveno dok se testenina i povrće ne skuvaju. U supu dodajte grašak, dodajte začine po ukusu, pa sve kuvajte još nekih 15-ak minuta. Na kraju dodajte sveže seckan peršun i poslužite dok je još vruća, sa posutim parmezanom odozgo. 

Pogledajte više