SUPA OD ŠARGAREPE: Brzinska i laka priprema, a ukus fantastičan

Novosti online

21. 05. 2024. u 14:00

Koliko god da je vreme lepo i temperature visoke, ne zaboravite da svoj organizam častite toplom supom. To je kruna ručka koji će vam obezbediti potrebnu energiju.

Foto Shutterstock

Sastojci: 

  • 1 šargarepa srednje veličine
  • sveži listovi peršuna
  • malo griza
  • malo ulja
  • suvi biljni začin

Priprema: 

Šargarepu očistite i izrendajte na najsitniju stranu rendeta.

U šerpu stavite veoma malo ulja, pa pržite šargarepu sve vreme mešajući dok blago ne promeni boju.

Sipajte prvo malo vode, oko jedne šolje, pa dodajte suvi biljni začin.

Potom stavite još vode, ukupno oko pola litra, pa dodajte dve kašike griza.

Ostavite sve da provri, smanjite temperaturu, te kuvajte još koji minut.

Skinite sa ringle i dodajte sitno seckani peršun, u supu možete dodati i kašiku pavlake.

Pogledajte više