NIKOZIJA SALATA: Fenomenalna francuska salata kakvu do sada niste probali, obožavaćete je
20. 05. 2024. u 13:00
Čuvena francuska salata Nikozija priprema se lako i brzo, a oduševiće vas ukusom. Toliko je dobra da stavite odmah duplu meru.
Sastojci:
- 1 mala glavica zelene salate
- 2 tvrdo kuvana jajeta
- 50 g boranije
- 2 paradajza
- 5 rotkvica
- 1/2 šolje maslina bez koštice
- ½ krastavca
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 kašičica seckanog peršuna
- Za preliv:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sirćeta
Priprema:
Isecite jaja na četvrtine, pa iseckajte zelenu salatu. Kuvajte boraniju u jednoj šerpi, pa kad proključa, kuvajte još pet minuta. Onda isecite paradajz na kriške, rotkvice na kolutove, oljuštite krastavac i isecite ga na kolutove. Otvorite tunjevinu pa je ocedite dobro od ulja. Što sitnije iseckajte beli luk. Zatim napravite preliv, mešanjem belog luka, sirćeta, ulja, soli i bibera. Sve sastojke sem jaja pomešajte u jednoj činiji, sipajte dve trećine preliva pa promešajte. Na kraju, poređajte jaja odozgo, prelijte sa preostalom 1/3 preliva i ukrasite seckanim peršunom.
Pogledajte više