TOSKANSKA SUPA: Hranljivo čorbasto jelo za gurmane

Novosti online

17. 05. 2024. u 22:00

Stari, dobri provereni recept.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 2 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 2 čena belog luka
  • 400 g pelata
  • 1 kašika pire od paradajza
  • 1 l supe od kocke
  • 400 g pasulja
  • 250 g spanaća
  • 2 kašike parmezana
  • so, biber                                                                                                                                     

Priprema:

Crni i beli luk, kao i praziluk, oljuštite i iseckajte sitno, a šargarepu na komadiće. Pelat ocedite i naseckajte. Pasulj iz konzerve ocedite i isperite. Spanać operite i usitnite. U loncu propržite crni luk, šargarepu i praziluk pazeći da ne zagore. Dodajte beli luk i kratko propržite, pa paradajz-pire i supu. Posolite i pobiberite prema ukusu. Polovinu pasulja zgnječite viljuškom i dodajte u lonac. Pustite da tečnost uvri, pa smanjite temperaturu. Ostavite da lagano ključa pola sata. Dodajte preostali pasulj i spanać i kuvajte još 30 minuta. 

Pogledajte više