GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem

Новости онлине 17. 05. 2024. u 15:00

Gurmanska hamburger supa pravi se sa mlevenom govedinom i začinjena je crvenim i belim lukom. Možete da je prilagođavate svom ukusu što se tiče začina.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kašike maslinovog ulja
  • 450 g mlevene govedine
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 500 g goveđeg bujona
  • 400 g pečenog paradajza
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 3 srednja žuta krompira, narezana na kockice
  • 250 g smrznutog mešanog povrća
  • so i biber, po ukusu

Priprema:

Da biste napravili hamburger supu, u velikom loncu za supu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte mlevenu govedinu i kuvajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Ocedite višak masnoće.

Dodajte luk i kuvajte dok ne postane providan. Zatim dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut. Umešajte paradajz pastu i kuvajte 1-2 minuta. Zatim dodajte goveđi bujon, neoceđen pečeni paradajz, bosiljak i origano. Dovedite smesu do ključanja. Dodajte krompir i smrznuto mešano povrće. Smanjite toplotu i kuvajte oko 20-25 minuta, ili dok krompir ne omekša. Začinite supu solju i biberom po ukusu. Poslužite toplo i uživajte u hamburger supi.

Pogledajte više