FRANCUSKI SPECIJALITET: Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!

Novosti online

17. 05. 2024. u 07:00

Ukusno kuvano jelo na francuski način.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g crnog luka
  • 50 g rendanog parmezana
  • 50 g putera
  • 5 kašika kisele pavlake
  • 6 kriški hleba
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Iseckajte crni luk na tanke listiće i prodinstajte na zagrejanom puteru da porumeni. Dodajte brašno i mešajte na tihoj vatri 3-4 minuta. Dodajte 1,5 litar vode i pojačajte vatru da provri. Tada smanjite vatru i kuvajte 20 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pavlaku uz mešanje. Odozgo stavite kriške hleba, pospite ih parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kačkavalj ne zapeče.

Pogledajte više