POTAŽ OD DVE VRSTE PEČURAKA: Savršen recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku

Novosti online

09. 05. 2024. u 07:00

Potaž od dve vrste pečuraka će vas oduševiti svojim ukusom, u sebi ima belog luka i bibera, te je vrlo aromatičan. Potaž od pečuraka je odličan izbor, jer možete da kombinujete one vrste pečuraka koje želite, a jednostavno se priprema.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike slanog putera
  • 150 g srednjeg žutog luka, seckanog
  • 2 čena belog luka, mlevenog
  • 150 g šampinjona, seckanih
  • 75 g bukovača, seckanih
  • Kašičica soli
  • Kašičica bibera
  • 2 kašike brašna
  • 60 ml belog vina
  • 960 ml bujona od povrća
  • 80 ml pavlake za kuvanje
  • 1 grančica svežeg peršuna, za ukras

Priprema:

U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter, a zatim dodajte luk i pržite dok ne postane providan, 3 minuta. Dodajte beli luk i promešajte, pa pržite još 1 minut. Dodajte šampinjone i bukovače, so i biber i pržite dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, oko 5 minuta.

Dodajte brašno i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte belo vino, promešajte i kuvajte oko 1 minut. Dodajte bujon od povrća, promešajte i dinstajte 15 minuta.

Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte da se sve sjedini. Izmiksirajte čorbu do željene konzistencije blenderom. Servirajte topao potaž, ukrašen peršunom. Uživajte u kremastom, gustom potažu od dve vrste pečuraka.

Pogledajte više