ITALIJANSKA SALATA: Dolazi u raznim varijantama, ali se za ukus uvek tvrdi da je fantastičan

Novosti online

07. 05. 2024. u 19:00

Jednako je dobra i kao prilog i kao obrok. Italijanska salata je pravi mediteranski specijalitet. Tako bogata ukusima i bojama sigurno će vam osvežiti ručak.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100g makarona
  • 4 kriške tost-hleba
  • parmezan
  • 10 komada čeri paradajza, isečenog na polovine ili četvrtine.
  • ajsberg salata
  • mocarela sir, isečen na kocke
  • pola glavice crvenog luka, sečen na kockice
  • 50g crnih maslina

Za dresing:

  • 2 kašike sirćeta
  • dve kašičice senfa
  • malo soli
  • čen belog luka
  • kašičica meda
  • bosiljak
  • maslinovo ulje

Priprema:

Skuvajte makarone i odložite po strani da se ohlade.

Za salatu pripremite dublju činiju, a za dresing manju.

Tost prepecite u rerni pet mnuta, da postane hrskav, pa ga zatim isecite na kockice.

U činiju za salatu ubacite paradajz, cepkanu salatu, mocarelu, crveni luk i masline.

U manju činiju pomešajte sirće, senf, med, so, iseckani beli luk, bosiljak i maslinovo ulje. Promešajte dok se ne sjedine svi sastojci teže strukture.

Prelijte salatu dresingom, ali postepeno, da biste bili sigurni da vam je potaman ukus.

Pogledajte više