KREM ČORBA OD KELJA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
Nakon bogate praznične trpeze dobro će vam doći da malo odmorite organizam i dopunite ga vitaminima. Kelj, koji nije često na našim trpezama, će upravo to omogućiti jer je ovo povrće bogato antioksidansima i vitaminom A.
Sastojci:
- 1 kg kelja
- 300 g krompira
- 50 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- Mešavina začina, so, biber
Priprema:
Kelj iseći na široke rezance, krompir na kocke i zajedno staviti u posudu s malo vruće vode. Dodati začine po ukusu, poklopiti i ostaviti da se kuva. Na zagrejanom ulju prodinstati iseckanu slaninu i luk pa dodati u kelj. Pred kraj kuvanja staviti brašno razmućeno u malo vode, biber i naseckati beli luk. (trpeza)