JAGNJEĆA SUPA: Samo jedan tanjir eliminiše prehladu u trenu
Supa od jagnjetine sadrži značajne sastojke za decu i starije ljude, posebno jer je bogata kalcijumom zbog čega je odlična i za kosti i zglobove.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 jagnjećih nogica
- 3 glavice crnog luka, oljuštenog i iseckanog
- 1 iseckan paradajz
- 2 ljute papričice
- 1 čeno belog luka
- 1 kafena kašika crnog bibera
- 1/2 supene kašike đumbira
- 1/2 kafena kašika kurkume
- rukohvat korijandera
- voda (otprilike 5 šolja)
- so
- ulje
Priprema:
Operite jagnjeće nogice pod mlazom vode. Stavite ih u šerpu, a potom dodajte kurkumu, kardamon, so i crni biber. Sipajte 5 šolja vode i kuvajte na najjačoj temperaturi oko 10 minuta.
U međuvremenu zagrejte ulje u tiganju i dodajte iseckani luk i ljutu papriku. Kuvajte sve dok se luk ne iskristališe i postane providan. Sledeće, dodajte đumbir i beli luk. Ostavite da se sastojci dinstaju oko pola minuta. Potom dodajte paradajz. Kuvajte još par minuta, a potom sklonite sa ringle.
Sada bi trebalo da su se jagnjeće nogice skuvale. Sklonite poklopac i proverite, a zatim dodajte prethodno dobijene sastojke u šerpu. Ostavite da se sve zajedno kuva još 10 minuta.
Na kraju možete da dodate još vode, ako želite da supa bude ređa ili neki od začina po vašem izboru.
(Ona)