SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća

Novosti online

23. 04. 2024. u 11:00

Kompletan obrok za celu porodicu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g junetine,
  • 300 g rukole,
  • 300 g paradajza,
  • 1 crni luk,
  • 1 dl crnog vina,
  • 1 kašičica bibera,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašike ulja,
  • 1 dl soka od pomorandže,
  • 1 ljuta papričica,
  • 1 lovorov list

Priprema:

Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list. Nastavite da dinstate dok meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo. Ako imate već kuvanu junetinu, spremite sos bez mesa i na kraju dodajte cepkanu kuvanu junetinu i prodinstajte sve dva minuta, da meso poprimi ukuse, pa nastavite sa pripremom recepta.

Pomešajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu. U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu. Sve blago promešajte i poslužite.

(danas)

Pogledajte više