MEKSIČKA SALATA: Pikantna salata osvojiće sva vaša čula, kako ukusom, tako i izgledom
22. 04. 2024. u 09:00
Za meksičku kuhinju važi pravilo da je pikantna. Meksikanci vole da u svoja jela dodaju papriku, crni luk i beli luk. A takođe neke od neizostavnih namirnica su i crveni pasulj i kukuruz šećerac, tako da se ova salata može smatrati njihovim tradicionalnim jelom.
Sastojci:
- 1 konzerva crvenoga pasulja
- 2 konzerve tunjevine
- konzerva kukuruza šećerca
- 1 crvena paprika
- 2 glavice luka
- so, biber
- maslinovo ulje
- jabukovo sirće
- seckana ili mlevena ljuta papričica
Priprema:
Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju. Luk i papriku isecite na kockice pa dodajte u istu činiju, kao i ljutu papričicu. Ubacite i tunjevinu. Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte. Ostavite na pola sata u frižider.
(stvarukusa/mondo)
Pogledajte više