MEKSIČKA SALATA: Pikantna salata osvojiće sva vaša čula, kako ukusom, tako i izgledom

Novosti online

22. 04. 2024. u 09:00

Za meksičku kuhinju važi pravilo da je pikantna. Meksikanci vole da u svoja jela dodaju papriku, crni luk i beli luk. A takođe neke od neizostavnih namirnica su i crveni pasulj i kukuruz šećerac, tako da se ova salata može smatrati njihovim tradicionalnim jelom.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 konzerva crvenoga pasulja 
  • 2 konzerve tunjevine
  • konzerva kukuruza šećerca
  • 1 crvena paprika
  • 2 glavice luka
  • so, biber
  • maslinovo ulje
  • jabukovo sirće
  • seckana ili mlevena ljuta papričica 

Priprema:

Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju. Luk i papriku isecite na kockice pa dodajte u istu činiju, kao i ljutu papričicu. Ubacite i tunjevinu. Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte. Ostavite na pola sata u frižider.

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više