JUNEĆA SUPA SA KNEDLAMA OD GRIZA: Nema ništa bolje nego kada ručak započnete sa domaćom hranom
17. 04. 2024. u 09:00
NIŠTA ne okrepljuje organizam tako dobro kao domaća juneća supa sa knedlama.
Sastojci:
- za knedle:
- jaja 1
- pšenični griz 4 kašike
- ulje 1 kašika
- so po ukusu
- za supu:
- juneća rebra 600 g
- so 1 kašičica
- suvi začin 1 kašika
- šargarepa 2
- koren peršuna 2
- celer 1 manji
- voda 2 l
- juneća kost 1
- peršunovo lišće 1 kašika seckano
Priprema:
U veći lonac dodati oprano meso i očišćeno povrće. Dodati juneću kost, so i začin, pa preliti sa vodom i krčkati oko 60 minuta. Supu procediti. Povrće iseckati. Kuvano meso izvaditi i iseckati na manje parčiće. Sve vratiti u proceđenu supu. Staviti na ringlu da provri, dodati so i biber po ukusu. Kad provri smanjiti temperaturu. Priprema knedli: Jaje umuti sa malo soli. Dodati griz i sjediniti. Dok supa još lagano vri polako kašičicom spuštati male knedle. Kuvati 10 minuta, zatim skloniti sa šporeta, pa dodati seckano peršunovo lišće. Prijatno!
(Žena)
Pogledajte više