JUNEĆA SUPA SA KNEDLAMA OD GRIZA: Nema ništa bolje nego kada ručak započnete sa domaćom hranom

Novosti online

17. 04. 2024. u 09:00

NIŠTA ne okrepljuje organizam tako dobro kao domaća juneća supa sa knedlama.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • za knedle:
  • jaja 1
  • pšenični griz 4 kašike
  • ulje 1 kašika
  • so po ukusu
  • za supu:
  • juneća rebra 600 g
  • so 1 kašičica
  • suvi začin 1 kašika
  • šargarepa 2
  • koren peršuna 2
  • celer 1 manji
  • voda 2 l
  • juneća kost 1
  • peršunovo lišće 1 kašika seckano 

Priprema:

U veći lonac dodati oprano meso i očišćeno povrće. Dodati juneću kost, so i začin, pa preliti sa vodom i krčkati oko 60 minuta. Supu procediti. Povrće iseckati. Kuvano meso izvaditi i iseckati na manje parčiće. Sve vratiti u proceđenu supu. Staviti na ringlu da provri, dodati so i biber po ukusu. Kad provri smanjiti temperaturu. Priprema knedli: Jaje umuti sa malo soli. Dodati griz i sjediniti. Dok supa još lagano vri polako kašičicom spuštati male knedle. Kuvati 10 minuta, zatim skloniti sa šporeta, pa dodati seckano peršunovo lišće. Prijatno!

(Žena)

Pogledajte više