POTAŽ OD ŠARGAREPE I PARADAJZA: Ukusan, a bogat povrćem i zdrav
18. 04. 2024. u 13:00
Kremasti potaž od povrća začinjen lovorom i prirodnom slatkoćom od šargarepe će da okrepi i začini ručak.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 luka, seckana
- 2 štapića celera, iseckana
- 1 ¼ kg šargarepe, narezane
- 250 g krompira, isečenog na kockice
- 5 lovorovih listova (sveži ili sušeni)
- 500 g paradajz pirea
- 750 g čeri paradajza
- 2 kocke od povrća
- 1 kašika šećera
- 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
- 250 ml punomasnog mleka
Priprema:
U najveći lonac stavite ulje, luk i celer i lagano kuvajte dok ne omekšaju. Dodajte šargarepu i krompir na nekoliko minuta, pa dodajte sve preostale sastojke, poput čeri paradajza, paradajz pirea, osim mleka, sa 1 litar vode.
Ostavite da provri. Pokrijte potaž i dinstajte 30 minuta, a zatim otvorite i kuvajte 20-30 minuta.
Izvadite lovorov list i umutite supu ručnim blenderom. Dodajte mleko i vodu koliko vam je potrebno. Začinite po ukusu, zagrejte i servirajte. Uživajte u potažu od šargarepe i paradajza.
(Stvarukusa/mondo)
Pogledajte više