RIGOLETO SALATA: Osvežavajući miks povrća, jaja i tunjevine

Novosti online

13. 04. 2024. u 11:00

Salata puna proteina i vitamina, a ukus je fantastičan.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100-120 g zelene salate,
  • 30 g rukole,
  • 100 g tunjevine,
  • 1 paradajz,
  • 1 krastavac,
  • 1-2 tvrdo kuvana jaja,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • malo balzamiko sirćeta,
  • so po ukusu,
  • 4 kašike majoneza,
  • 1 kašika suvog peršuna,
  • 3 kašike soka od limuna.

Priprema:

Operite i ocedite listove salate i rukolu. Očistite i isecite paradajz i krastavac i pomešajte sa salatom, začinite solju, maslinovim uljem i sirćetom.

Stavite ih u posudu za salatu i odozgo rasporedite tunjevinu dobro oceđenu od ulja iz konzerve. Poređajte kriške jaja.

Majonez pomešajte sa peršunom i sokom od limuna i prelijte preko salate.

Uživajte u osvežavajućoj i hranljivoj salati!

(Still)

Pogledajte više