RIGOLETO SALATA: Osvežavajući miks povrća, jaja i tunjevine
13. 04. 2024. u 11:00
Salata puna proteina i vitamina, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
- 100-120 g zelene salate,
- 30 g rukole,
- 100 g tunjevine,
- 1 paradajz,
- 1 krastavac,
- 1-2 tvrdo kuvana jaja,
- 5 kašika maslinovog ulja,
- malo balzamiko sirćeta,
- so po ukusu,
- 4 kašike majoneza,
- 1 kašika suvog peršuna,
- 3 kašike soka od limuna.
Priprema:
Operite i ocedite listove salate i rukolu. Očistite i isecite paradajz i krastavac i pomešajte sa salatom, začinite solju, maslinovim uljem i sirćetom.
Stavite ih u posudu za salatu i odozgo rasporedite tunjevinu dobro oceđenu od ulja iz konzerve. Poređajte kriške jaja.
Majonez pomešajte sa peršunom i sokom od limuna i prelijte preko salate.
Uživajte u osvežavajućoj i hranljivoj salati!
(Still)
Pogledajte više