PREUKUSNA ČORBA OD MIROĐIJE I PERŠUNA: Jelo na kašiku, koje se sprema očas posla

Novosti online

24. 03. 2024. u 09:30

Donosimo vam neodoljivi recept za čorbu od mirođije i peršuna, koja se sprema očas posla.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  100 g svežeg peršuna
  •  150 g mirođije
  •  1/2 dl ulja
  •  1 kašika brašna
  •  2/3 čaše kiselog mleka
  •  2 jajeta
  •  malo soka od limuna
  •  biozačin

Priprema:

1. Dobro oprati i sitno iseckati peršun i mirođiju, pa ih izdinstati na ulju. Dodati biozačin.

2. Dodati brašno, propržiti i njega, pa sipati vruću vodu i krčkati 15 minuta.

3. Čorbi na kraju dodati umućena žumanca s kiselim mlekom.

4. Na samom kraju dodati malo limunovog soka i jelo poslužiti vruće.

5. Savet: Pazite koliko vode dodajete, čorba ne sme da bude ni previše gusta, ni previše retka.

(Stil)

Pogledajte više