SA KROMPIROM I PASULJEM: Supa je uvek dobro rešenje kada želite nešto brzo, a ukusno

Novosti online

28. 02. 2024. u 11:11

Supe nisu komplikovane za pravljenje, a okrepljuju nas tokom celog dana

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 konzerva pasulja 
  • 1 šargarepa 
  • 2 crna luka 
  • 1 kašika ulja 
  • 25 g putera 
  • 1 l vode 
  • 330 g krompira 
  • 2 kašike paradajz pirea 
  • 1 kašičica sušenog bosiljka 
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 veza peršuna 

Priprema: 

U šerpi istopite puter i sipajte ulje, pa propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte seckani krompir i sipajte vodu. Posolite, poklopite i ostavite da proključa. Nakon toga dodajte paradajz pire i lepo promešajte. Pobiberite i pospite bosiljkom, pa dodajte proceđeni pasulj. Opet promešajte, pa poklopite i ostavite da se krčka još 5 minuta. Zatim dodajte mleveni beli luk i seckani peršun i promešajte.

(Stvar ukusa)

Pogledajte više