AKO TO NE PRAKTIKUJETE, PROBAJTE BAR JEDNOM NEDELJNO! Bela čorba uvek prija, a može da zameni ceo ručak
BOGATA i hranljiva čorba s mesom uz krišku dobrog hleba sasvim je dovoljan ručak.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* pileće belo meso, 250 g
* grašak, 100 g
* crvena paprika, može i iz turšije, 100 g
* crni luk, 1 glavica
* žuta boranija, 100 g
* krompir, 2 komada
* kukuruz šećerac, 100 g
* brokoli, 200 g
* šargarepa, 1 komad
* mleko, 200 ml
* kisela pavlaka, 200 ml
* gustin, 50 g
* ulje, 3 kašike
* peršun, za posipanje
Priprema:
- U veću šerpu stavite tri kašike ulja, sitno isečen luk i kašičicu šećera, pa sve izdinstajte. Kada luk omekša, dodajte meso iseckano na sitne kocke i još malo dinstajte.
Potom dodajte sve povrće, nalijte 1 l vode i kuvajte na tihoj vatri oko sat vremena.
Posebno izmešajte mleko, gustin, suvi biljni začin i biber, te sipajte u čorbu, mešajte dok se ne zgusne i sklonite s vatre, pa služite toplo uz pavlaku i sok od limuna.
(Super recepti/Žena)